Register
FaceBook Twitter

[CLOSED] TPSrvWoW.exe High CPU

Container for RESOLVED incidents, queries SOLVED by the experts, EXPIRED topics or those that have been CLOSED by the users.
Registered user
Posts: 3
Joined: Tue, 08 May 2012, 19:57

[CLOSED] TPSrvWoW.exe High CPU

Postby ChicoHash » Tue, 08 May 2012, 20:02

Just this morning, I boot up the pc and the cpu is hosed at 100%. I thought it may have been applications updating, but after 4 hours, still at 100% cpu. I looked at the resource usage and it was the TPSrvWow.exe causing the problem. Once that service is termated, cpu returns to normal. When I start that service once again, cpu peeks again.

I'm using Panda AV Pro 2012 on a Win7 x64 pc.

Any idea if that service is critical? Righ now I have it disabled in order to get some work done.

Thanks.

Registered user
Posts: 3
Joined: Wed, 09 May 2012, 03:37

TPSrvWow High CPU Usage

Postby farshadv » Wed, 09 May 2012, 03:46

Hi,

I am using Panda AV Pro 2012 - 11.01.00 on a Windows 7 Ultimate 64 bit with 32 GB of RAM and almost always 35% of my CPU is taken by TPSrvWow.exe*32

Is there a fix for this or a 64 bit edition of this which would not use so much of my CPU?

Thanks,

Farshad R. Vossoughi

Official moderator
User avatar
Posts: 3750
Joined: Mon, 02 Apr 2012, 18:53
Location: Panda HQ - Bilbao

Re: TPSrvWoW.exe High CPU

Postby VirusBuster » Wed, 09 May 2012, 09:14

@ChicoHash, apply the hotfix hft111104s19_r1.exe
@farshadv, apply the hotfix hft101007s7_r7.exe
Regards,

Jorge Torre
TechSupport Department, Panda Security
Retail & Malware Team
I don't reply to private messages unless I have previously requested them

Registered user
Posts: 3
Joined: Tue, 08 May 2012, 19:57

Re: TPSrvWoW.exe High CPU

Postby ChicoHash » Wed, 09 May 2012, 19:23

@VirusBuster - Unfortunately, that hotfix did not resolve the issue. After installing and rebooting...took 45 minutes just to get the Resource Monitor to open. That service was using 204 threads at the time and was climbing. Again, once terminated, CPU returned to normal so I can get some work done.

Any other suggestions? I do love the Panda products and have been using it, and have been recommending it, for several years now and would hate to give it up.

Registered user
Posts: 3
Joined: Wed, 09 May 2012, 03:37

Re: TPSrvWoW.exe High CPU

Postby farshadv » Thu, 10 May 2012, 02:18

Hi,

I downloaded and exceuted the application. It looked like it was not doing anything as all it had was "Starting" - After 32 minutes and still nothing I had to stop it. Am I to stop a specific service or process before running this?

Thanks,

Farshad R. Vossoughi

Official moderator
User avatar
Posts: 3750
Joined: Mon, 02 Apr 2012, 18:53
Location: Panda HQ - Bilbao

Re: TPSrvWoW.exe High CPU

Postby VirusBuster » Thu, 10 May 2012, 09:42

@ChicoHash, try this other hotfix: hft111104s4_r6.exe
@farshadv, try applying the hotfix under safe mode
Regards,

Jorge Torre
TechSupport Department, Panda Security
Retail & Malware Team
I don't reply to private messages unless I have previously requested them

Registered user
Posts: 3
Joined: Tue, 08 May 2012, 19:57

Re: TPSrvWoW.exe High CPU

Postby ChicoHash » Thu, 10 May 2012, 16:36

@VirusBuster - THANK YOU! That last hotfix did the trick. I have AdobeCS5, Outlook, and Jira w/Tomcat running right now and CPU is only at 12% with the same previously problematic service running. All Panda services are performing well now.

Thank you once again - my issue is solved.

Registered user
Posts: 1
Joined: Sat, 12 May 2012, 07:53

Re: TPSrvWoW.exe High CPU

Postby Madelinelangs » Sat, 12 May 2012, 07:55

Thank you virusbuster!! :)
Langs

Registered user
Posts: 3
Joined: Wed, 09 May 2012, 03:37

Re: TPSrvWoW.exe High CPU

Postby farshadv » Sat, 12 May 2012, 18:13

I have tried the fix in Safe Mode and it did the same thing - It just sits there with the text "Starting..." and nothing happens. Have tried in Safe Mod run as administrator as well and no difference. Is there a new install of the full product which has this fix in it?

Thanks,

Farshad R. Vossoughi

Official moderator
User avatar
Posts: 3750
Joined: Mon, 02 Apr 2012, 18:53
Location: Panda HQ - Bilbao

Re: TPSrvWoW.exe High CPU

Postby VirusBuster » Mon, 14 May 2012, 10:25

farshadv wrote:I have tried the fix in Safe Mode and it did the same thing - It just sits there with the text "Starting..." and nothing happens. Have tried in Safe Mod run as administrator as well and no difference.

mmmm, that's strange
Try reinstalling the antivirus
Regards,

Jorge Torre
TechSupport Department, Panda Security
Retail & Malware Team
I don't reply to private messages unless I have previously requested them

Next

Return to Consumer 2012 - Archive Issues

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 0 guests