[CLOSED] PCOP and server 2008

Container for RESOLVED incidents, queries SOLVED by the experts, EXPIRED topics or those that have been CLOSED by the users
helsbypcs
Registered user
Registered user
Posts: 3
Joined: Mon, 16 Jul 2012, 12:38

[CLOSED] PCOP and server 2008

Post by helsbypcs » Mon, 16 Jul 2012, 18:09

We put PCOP on our server and lost all internet. Any idea why this is? Thanks in advance

DRN
Registered user
Registered user
Posts: 23
Joined: Thu, 14 Jun 2012, 15:44

Re: PCOP and server 2008

Post by DRN » Wed, 18 Jul 2012, 18:51

helsbypcs,

There can be a number of reasons for this but typically one of the two steps below resolve the issue.

1. Reboot. (I know it is silly but I like to be thorough)
2. Run netsh winsock reset

Regards,
David
Regards,

David Nelson
Technical Support
Panda Security

helsbypcs
Registered user
Registered user
Posts: 3
Joined: Mon, 16 Jul 2012, 12:38

Re: PCOP and server 2008

Post by helsbypcs » Wed, 18 Jul 2012, 19:07

Thanks for that

Tried the reboot but didnt work.Had to remove it (Panda)to get everyone back on the net. Will try the other idea and let you know. We thought it may be a firewall issue in Panda?

Ian

DRN
Registered user
Registered user
Posts: 23
Joined: Thu, 14 Jun 2012, 15:44

Re: PCOP and server 2008

Post by DRN » Wed, 18 Jul 2012, 19:11

helsbypcs,

Sounds good. Let me know if you need anything additional if the winsock reset doesn't resolve the issue.

Regards,
David
Regards,

David Nelson
Technical Support
Panda Security

robertd
Registered user
Registered user
Posts: 104
Joined: Wed, 25 Apr 2012, 00:25
Contact:

Re: PCOP and server 2008

Post by robertd » Wed, 25 Jul 2012, 20:23

helsbypcs wrote:Thanks for that

Tried the reboot but didnt work.Had to remove it (Panda)to get everyone back on the net. Will try the other idea and let you know. We thought it may be a firewall issue in Panda?

Ian

We've run v5 and now v6 on a bunch of 2008 servers and haven't had that issue. What version are you on? I would make sure you have the firewall disabled in your server profile if you rely on the built in windows firewall for servers.

helsbypcs
Registered user
Registered user
Posts: 3
Joined: Mon, 16 Jul 2012, 12:38

Re: PCOP and server 2008

Post by helsbypcs » Wed, 25 Jul 2012, 20:38

Thanks for replies. Sounds very much like a firewall problem. Unfortunately the server is in a school and they have now finished till September!! Watch this space!!

Cheers

Ian

yedidi
Registered user
Registered user
Posts: 3
Joined: Sat, 01 Sep 2012, 05:54

Re: PCOP and server 2008

Post by yedidi » Sat, 01 Sep 2012, 06:23

i have the same problem ... im using PCOP 5.5

is not a firewall problem, is a panda issue, i deactivate all panda services and in msconfig all startup panda services , and it work again !!

do you know why??

User avatar
rmadzharov
Registered user
Registered user
Posts: 516
Joined: Wed, 11 Apr 2012, 13:39
Location: Sofia, Bulgaria

Re: PCOP and server 2008

Post by rmadzharov » Mon, 03 Sep 2012, 09:40

Hello,

Thank you for your post.

Please try installing PCOP only with the antivirus protection module.

Does the issue persist?

Let us know.

Thank you.

Best regards,
Radko
The postings on this site are solely my own and do not represent or constitute Panda Security's positions, views, strategies or opinions.

mjohnson
Registered user
Registered user
Posts: 4
Joined: Sat, 22 Sep 2012, 18:19

Re: PCOP and server 2008

Post by mjohnson » Mon, 24 Sep 2012, 17:31

This sounds exactly like some of the problems we had with the Panda Firewall see my 5.5 to 6.1 migration post. Did you by chance DISABLE the panda firewall? My users had the same issue with Outlook, Not being able to access the internet ot network server applications. Panda said it ISN'T their issue. What I found is that the NIC card was set by the Panda Install / Upgrade to Public instead of Trusted when it installs. Double click the panda head, or right click and select configure firewall. See if the firwall is enabled. If it is make sure the zone is work or trusted and apply. If it isn't enabled what we learned i sthat you will still need to enable and change the zone to work or trusted and then you can disable the panda firewall if you don't wany to use. I found that if the firewall was disabled but the zone showed public it blocks Outlook from sending and receiving or no internet access or shared folder access issues, etc. If this works, PLEASE open a ticket with PANDA as they state NO one else has had this issue other than our company of 400+ nodes. That is why I thought of looking at the forums and learned our company is NOT the only ones with firewall glitches.

The biggest issue is that we DO NOT have the firewall configured to be used but in the 5.5 to 6.1 agent upgrade the Panda Firewall inproperly installed itself.

Davy
Official moderator
Official moderator
Posts: 8
Joined: Wed, 03 Apr 2013, 10:48

Re: PCOP and server 2008

Post by Davy » Tue, 20 Aug 2013, 10:11

Try to uncheck the "Network Activity Hook Server LightWeigt Filter Driver" in your network adapter properties.

Locked

Return to “Adaptive Defense and Endpoint Protection - Archive Issues”