[CLOSED]GUI.exe high CPU

Container for RESOLVED incidents, queries SOLVED by the experts, EXPIRED topics or those that have been CLOSED by the users.
Locked
mike2
Registered user
Registered user
Posts: 3
Joined: Tue, 25 Jun 2013, 13:36

[CLOSED]GUI.exe high CPU

Post by mike2 » Tue, 25 Jun 2013, 13:42

Hi,

i've noticed on a few computers that the process Gui.exe jumps from 0% to up to around 20% CPU Usage for a second and then back to 0, it is doing this every few seconds. This computer is XP sp2. Also when this happens it appears that the network usage rises aswell.

On other computers it jumps from 0% to just 2% every few seconds

User avatar
rmadzharov
Registered user
Registered user
Posts: 516
Joined: Wed, 11 Apr 2012, 13:39
Location: Sofia, Bulgaria

Re: GUI.exe high CPU

Post by rmadzharov » Wed, 26 Jun 2013, 14:53

OMG update your XP machines to SP3! geez!
The postings on this site are solely my own and do not represent or constitute Panda Security's positions, views, strategies or opinions.

mike2
Registered user
Registered user
Posts: 3
Joined: Tue, 25 Jun 2013, 13:36

Re: GUI.exe high CPU

Post by mike2 » Wed, 26 Jun 2013, 15:39

good idea, i'll let you know how it goes after that.

User avatar
rmadzharov
Registered user
Registered user
Posts: 516
Joined: Wed, 11 Apr 2012, 13:39
Location: Sofia, Bulgaria

Re: GUI.exe high CPU

Post by rmadzharov » Thu, 27 Jun 2013, 09:01

Hello again :)

GUI.exe (the Agent System Tray Monitor) will spike CPU and consume traffic when it communicates with the console.
E.g. when you schedule a job - CPU consumption will rise. GUI.exe will also automatically communicate with the cloud console, however 20% CPU utilization is quite much (if you're not running on a PIII CPU that is).

In any case, your first concern is to ensure your machines are up-to-date.

Let us know what happens!

Cheers!
The postings on this site are solely my own and do not represent or constitute Panda Security's positions, views, strategies or opinions.

harriet1008
Registered user
Registered user
Posts: 3
Joined: Mon, 01 Jul 2013, 12:54

Re: GUI.exe high CPU

Post by harriet1008 » Thu, 08 Aug 2013, 09:20

Thanks for this

mike2
Registered user
Registered user
Posts: 3
Joined: Tue, 25 Jun 2013, 13:36

Re: GUI.exe high CPU

Post by mike2 » Mon, 12 Aug 2013, 13:35

Hi,

I've updated this PC (xp sp3)

Lenovo ThinkCentre 761178G Desktop Computer - 2.50 GHz - Tower
Memory: 2.0 GB

However, the gui.exe is still jumping every few seconds to between 18-20% cpu then back to 0% for a few seconds (this is when I monitor it through panda task manager)

Panda audit shows the CPU as a Intel Pentium III Xeon processor...

Mike

User avatar
rmadzharov
Registered user
Registered user
Posts: 516
Joined: Wed, 11 Apr 2012, 13:39
Location: Sofia, Bulgaria

Re: GUI.exe high CPU

Post by rmadzharov » Tue, 20 Aug 2013, 09:08

Hello,

I apologize about the delay - was on holiday.

In any case, I suggest you contact your local Panda support dpt. so that an official case can be created for this:
http://www.pandasecurity.com/about/cont ... lt_int.htm

Thank you and good luck!

BR,
Radko
The postings on this site are solely my own and do not represent or constitute Panda Security's positions, views, strategies or opinions.

Locked

Return to “SM - Archive Issues”